El sector de la restauració i del comerç de l’Ametlla de Mar viu amb preocupació la pròrroga de les mesures

Comparteix

Aquest dimecres, el Procicat va decidir prorrogar dues setmanes més les restriccions per la pandèmia. Alguns representants dels sectors afectats del municipi mostren la seva preocupació per l’actual situació.

El Procicat ha decidit aquest dimecres allargar les mesures actuals contra la pandèmia dues setmanes més, fins diumenge 7 de febrer. Això suposa que es manté el confinament municipal diari, el tancament dels centres comercials i de botigues de més de 400 metres quadrats, i el dels comerços petits els caps de setmana. També es manté el toc de queda diari entre les 22 h i les 6 h.

Pel que fa al comerç, s’han de mantenir tancats els comerços no essencials durant els caps de setmana i el petit comerç, centres comercials de menys de 400 m² i mercats ambulants només podran obrir de 6 h a 21 h, de dilluns a divendres.

En aquest sentit, Eduard Font, propietari d’Expert Serafí considera que el comerç no és el principal perjudicat i anteposa la salut per davant.

La restauració es mantindrà oberta en les dues franges establertes, de les 7.30 h a les 9.30 h, i de la 13 h a les 15.30 h. L’aforament estarà limitat al 30% a l’interior dels establiments, i amb un màxim de quatre persones per taula.

Ricardo Fernández, propietari del Frankfurt LaKala considera que no s’està tractant bé al sector.

Per altra banda, Eduard Llambrich, propietari del restaurant Mestral explica que a més de no poder treballar en condicions, les despeses d’aixecar la persiana són les mateixes.

Els gimnasos, un dels sectors més afectats per la pandèmia, han de seguir tancats a excepció d’aquells que tenen espais a l’aire lliure. El que sí que poden obrir els centres esportius són les piscines, però han de mantenir l’aforament a un màxim del 30%.

El sector de la cultura pot obrir i mantenir la programació ordinària, però ha de limitar l’aforament al 50%, amb un màxim de 500 persones. Ara bé, si l’espai té una ventilació òptima, pot ampliar l’aforament a 1.000 persones.

Finalment, els actes religiosos es poden celebrar, però amb un 30% de la capacitat total i un màxim d’assistents de 500 persones. Igual que amb la cultura, els actes a l’aire lliure o en espais ben ventilats es poden ampliar fins als 1.000 assistents.

Els indicadors de la covid a Catalunya van a la baixa, però no així les hospitalitzacions i els crítics. Segons les dades de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, a l’Ametlla de Mar actualment hi ha 7 casos positius actius.

Comparteix