La Policia Local valora molt satisfactòriment el compliment de les restriccions anticovid al municipi

Comparteix

El cos policial agraeix la prevenció i la confiança de la ciutadania a l’hora de preguntar dubtes que els surgeixen sobre les restriccions. De fet, des del principi de la pandèmia el número de WhatsApp de la Policia Local del municipi ha rebut més d’un miler de consultes.

El grau de compliment de les mesures restrictives per la Covid està sent molt elevat a l’Ametlla de Mar. Segons la valoració de la Policia Local, els ciutadans estan portant al peu de la lletra les mesures vigents decretades pel Procicat i el cos de seguretat ha agraït la seva prevenció.

Respecte al confinament municipal, el compliment dels caleros i caleres va en la línia de correcció d’altres poblacions de l’entorn, amb una acceptació més que correcta, emparant-se amb el baix nivell de contagis que hi ha en l’actualitat al municipi. En aquest sentit, des de la Policia Local de l’Ametlla de Mar s’insisteix en la poca incidència de denúncies que s’han hagut d’aplicar per incompliments.

Si parlem dels comerços i de la restauració, Francesc Siuraneta, sotsinspector en cap de la Policia Local de l’Ametlla de Mar, explica també que amb els controls conjunts i habituals que fan la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, el grau d’incompliment ha estat molt baix.

Hi ha hagut certs dubtes en el sector comercial pel que fa al tancament durant els caps de setmana dels comerços de productes no essencials, sobretot referint-se a l’obertura dels basars xinesos, tot i que després d’estudiar el tema i interpretar la normativa, s’ha sortit de dubtes i s’ha explicat al sector comercial de la població, que aquests comerços, en tant que ofereixen alguns productes considerats essencials, poden romandre oberts.

La Policia Local de l’Ametlla de Mar, ha rebut, des de l’inici del confinament el passat mes de març, més d’un miler de consultes sobre les restriccions i les mesures, per algun dels canals de contacte, ja sigui per trucada telefònica, enviament de WhatsApp, correu electrònic o presencialment. 

Comparteix