Activa’t el Pla d’Emergències Municipal davant les condicions climatològiques i la possibilitat de nevades

La Bassa d'en Farrà del terme municipal del Perelló després de la nevada d'aquest dijous.
Comparteix

Hi ha avisos del Servei Meteorològic de Catalunya per aquest dissabte que determinen una situació meteorològica de perill Molt Alt per a les comarques del Montsià (zona Ports), Baix Ebre i Terra Alta i de perill Alt per a la Ribera d’Ebre.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha activat el Pla d’emergències municipal en fase d’alerta davant les actuals condicions meteorològiques i la possibilitat de precipitacions en forma de neu a la població durant les pròximes hores. Atès que  Protecció Civil de Catalunya ha activat el pla arreu del territori, el consistori té preparats els recursos necessaris (com són sal, aigua, mantes, entre d’altres) per fer front a les afectacions en infraestructures i serveis de la població que es puguin veure afectats per les condicions climàtiques adverses.

Les nevades, que en les darreres hores han arribat a Catalunya, han enfarinat diverses localitats de les Terres de l’Ebre. De fet, aquest dijous va nevar per sota dels 200 metres d’altura, cosa que va provocar imatges de postal en pobles com el Perelló, Rasquera o Tivissa.

Serien al voltant de les 10.30 h del matí quan al Perelló van veure caure les primeres volves de neu, les quals van enfarinar teulades, terrats i els cotxes, tot i que els carrers mulats van evitar que quallés al terra. Així i tot, en indrets com el Burgà, la bassa de les Comes o Fullola sí que van arribar a quallar fins a 4 cm de neu. La nevada es va allargar fins a última hora de la tarda. Ara només queda neu en alguns indrets a les Comes.

Rasquera i Tivissa, poblacions més elevades, sí que van veure com la neu quallava amb més facilitat. De fet, aquest dijous es va haver de tallar la carretera C-44 que uneix l’Ametlla de Mar amb Tivissa a través de l’antic camí de Gavadà per la presència de neu i gel a la calçada i com és habitual en dies de nevada baixa, del Mas Platé cap a la zona de Frauques en direcció Tivissa es van veure caure alguns flocs de neu.

Segons ha informat Protecció Civil, aquesta tarda/vespre està previst l’entrada d’un segon front de sud-oest que ens portarà aigua, neu i fred intens de forma més persistent. Concretament, s’espera que a partir de les 16h d’avui comenci de nou un episodi de precipitacions en forma de nevades dèbils a qualsevol cota.

Ara mateix hi ha avisos actius del Servei Meteorològic de Catalunya per demà que determinen una situació meteorològica de perill Molt Alt per a les comarques del Montsià (zona Ports), Baix Ebre i Terra Alta i de perill Alt per a la Ribera d’Ebre.

L’alcalde Jordi Gaseni demana precaució i explica que aquest matí s’ha activat el pla d’emergències municipal.

De cara a dissabte dia 9 sí que es preveu que la nevada es generalitzi ràpidament de matinada a bona part de les Terres de l’Ebre.  Fins a mig matí podrà nevar a qualsevol cota a tot l’interior de Terres de l’Ebre. Per sobre dels 800 metres es podran superar els 30 cm de neu. En molts sectors, la neu serà humida i caurà localment amb intensitat moderada superant el gruix de més de 20 cm a cotes de més de 600 metres.

Podeu seguir tota la informació a la web del Servei Meteorològic de Catalunya.

Comparteix