Noves restriccions per frenar el contagi de coronavirus

Comparteix

Catalunya afronta deu dies més de noves restriccions que passen pel confinament municipal tots els dies de la setmana, el comerç no essencial tancat al cap de setmana i l’esport, només a l’aire lliure. Les mesures entren avui en vigor i s’allargaran fins al 17 de gener.

Confinament municipal

Una de les novetats d’aquest nou tram de limitacions és el confinament municipal, que ara s’estén a tota la setmana. Només es podrà sortir de la localitat de residència per motius de causa major, com per exemple anar a treballar, a estudiar, a un hospital o assistir a una persona dependent. A diferència del període nadalenc, no s’autoritza sortir del municipi per anar a una segona residència.

Reunions de sis persones

A les restriccions també hi consta la limitació de les reunions socials a sis persones de dues bombolles de convivència, després que durant aquest Nadal s’hagi permès trobades de fins a deu persones.

Comerços no essencials tancats al cap de setmana

L’únic comerç que podrà obrir serà aquell amb menys de 400 metres quadrats i els essencials. Els centres comercials de Catalunya tornen a estar tancats i els caps de setmana està prohibida tota l’activitat comercial no essencial.

Als comerços, la Generalitat ha previst algunes excepcions. És el cas de centres de veterinària, perruqueries, centres d’estètica, concessionaris d’automòbils i jardineria, que poden estar oberts i independentment de la seva superfície, i també d’aquelles botigues de centres comercials que tinguin una superfície útil de venda igual o inferior als 400 metres quadrats i que tinguin un accés directe i independent des del carrer. Només podran obrir, però, de dilluns a divendres, i no els caps de setmana.

El caporal de la Policia Local de l’Ametlla de Mar, Rodrigo Teba, explica que es faran més controls de mobilitat.

Esport, només a l’aire lliure

Quant als equipaments esportius, com els gimnasos, també hauran de tancar els que estiguin en espais tancats, a excepció de les piscines, que hauran de tenir condicions especials de control. En el cas del cem La Cala, només s’oferiran activitats dirigides a l’exterior i la piscina es podrà utilitzar al 30%. Pel que fa a les activitats esportives de l’Àrea Municipal d’Esports com la natació, la gimnàstica rítmica, el taekwondo queden suspeses fins, de moment, al 17 de gener. La resta, com el futbol i multiesports, es seguiran realitzant.

Altres mesures es mantenen

Pel que fa a la restauració i la cultura, es mantenen les mateixes restriccions que fins ara (amb dues franges horàries d’obertura). També es manté el toc de queda o confinament nocturn entre les 22 h i les 6 h.

Comparteix