L’Ajuntament acaba l’any aprovant els pressupostos de 2021

Comparteix

Aquest dimecres, el ple de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha aprovat inicialment els pressupostos per l’any vinent que estan plenament condicionats per la crisi sanitària i econòmica causada pel coronavirus, i proposen arribar fins a la xifra 12 milions i mig d’euros, -14 milions amb les empreses municipals-.

Concretament, els comptes de l’Ajuntament de 2021 ascendeixen als 12.460.000 milions d’euros -14 milions amb les empreses municipals-. Uns comptes que responen a un 7% més que els de l’any 2020. L’aprovació inicial dels pressupostos ha comptat amb els vots positius d’Esquerra Republicana i Entesa per La Cala i les abstencions de Junts per l’Ametlla i Ciutadans.

Malgrat la baixada dels ingressos a causa de la situació actual, el govern municipal destaca la importància de continuar tirant endavant les inversions, ja que són finançades majoritàriament per subvencions i per tant, no estan condicionades per la disminució.

Entre les inversions previstes inicialment, valorades en 1 milió 147.000 euros, destaca la construcció de la nova biblioteca pública, valorada en 641.000 euros. La inversió serà finançada majoritàriament per dues subvencions, provinents de la Generalitat i de la Diputació de Tarragona, d’un total de 609.000 euros.

El pla d’inversions de 2021 també contempla la peatonalització del carrer Candela, Nou i Arenal, subvencionada pel PAM (Pla d’Actuacions Municipal) i la renovació de la xarxa de sanejament dels carrers del nucli urbà, finançada bona part pel PÚOSC (Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya).

Jordi Gaseni és l’alcalde del municipi.

Antonio Espuny és el portaveu d’Entesa per la Cala.

Eva de l’Amo és la portaveu de Junts per l’Ametlla.

Josep Maria Figueres és el portaveu de Ciutadans.

De fet, i prèviament al ple, en sessió del consell d’administració de la Cala Gestió, s’ha aprovat la reparcel·lació definitiva de les Roques Daurades Mar. Una reparcel·lació que suposaria que a principis de gener  es puguin donar llicències urbanístiques en aquesta urbanització.

Comparteix