Es reuneix la Comissió de Seguiment de la Covid-19

Comparteix

La situació actual de la Covid-19 a l’Ametlla de Mar es manté entre la vintena i trentena de casos positius.

Aquest dilluns s’ha reunit la Comissió de Seguiment que vetlla pel compliment del Conveni entre Salut i l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar. Un conveni que es va signar a finals d’octubre i que pretén assolir una resposta més eficaç en termes assistencials i socials i, alhora millorar la capacitat de seguiment dels malalts i d’aïllament de la població, quan així es requereixi. 

La reunió, celebrada el dilluns a l’Ajuntament, va significar un primer contacte dels diferents agents que formen la Comissió, on es van posar sobre la taula propostes per tal de definir un pla d’actuació, en un context de control dels rebrots de la malaltia al municipi.

La Comissió de Seguiment està formada, per una banda, per agents municipals i per l’altra, per agents del Departament de Salut de la Generalitat. Des de Salut, hi ha un referent de l’ICS de les Terres de l’Ebre, un representant del servei d’epidemiologia i un del Centre d’Atenció Primària de l’Ametlla de Mar-Perelló, i des dels serveis municipals, hi ha un representant del Servei d’Urgència Municipal i també els regidors de Sanitat i Benestar Social. La Comissió és oberta a qualsevol representant que en un futur es pugui incorporar.

Joan Manel Tello és el regidor de Sanitat i Seguretat Ciutadana,

Concretament, el pla d’actuació té la voluntat d’abordar diverses qüestions de la pandèmia, com són la transmissió d’informació sobre la malaltia per arribar a tots els col·lectius de la població de la mateixa manera i el treball de conscienciació a la ciutadania.

Mayte Puell és la regidora de Benestar Social.

La Comissió es reunirà periòdicament un cop al mes, a partir d’ara telemàticament.

Situació actual de la Covid-19 a l’Ametlla de Mar

Actualment, segons les dades de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, l’Ametlla de Mar ha disminuït lleugerament el nombre de casos positius de coronavirus durant la setmana passada. Ara hi ha concretament 23 persones amb Covid-19 al municipi, una d’elles hospitalitzada. L’índex de risc es manté molt alt, en 500 punts i la taxa de reproducció de la pandèmia ha baixat a 0,96. Això vol dir que no creix sinó que es manté. L’alcalde del municipi, Jordi Gaseni, demana no relaxar-se i «seguir totes les mesures per aconseguir baixar aquesta xifra».

Comparteix