Crida urgent a la col·laboració ciutadana: «fem-ho pels més grans»

Comparteix

La situació epidemiològica a l’Ametlla de Mar s’ha agreujat durant la setmana i l’Ajuntament i els serveis de salut i emergències municipals han demanat evitar les trobades socials. Ho han fet en una tertúlia especial emesa aquest divendres per la Cala Ràdio.

«La situació és dolenta i, si no es frenen les trobades socials, es pot agreujar molt més els pròxims dies». Aquest és el missatge urgent que ha volgut traslladar l’Ajuntament, el Centre d’Atenció Primària del municipi i la Policia Local, a la ciutadania, davant les últimes dades facilitades per la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre.

Aquesta setmana ha augmentat la taxa de reproducció de la pandèmia al municipi, concretament, se situa en 1,57 i també ha augmentat el risc de rebrot que se situa a 570. Actualment, hi ha una trentena de persones que han donat positiu per coronavirus a l’Ametlla de Mar.

Jordi Gaseni és l’alcalde de l’Ametlla de Mar.

I és que la preocupació ve marcada, amb gran mesura, sobretot per aquest alt nombre de contactes estrets dels casos positius durant els últims dies.

El director de l’Equip d’Atenció Primària Ametlla de Mar-Perelló, Enric Bachrani, ha assegurat que «la situació al municipi és molt complicada» i que «hi ha hagut més d’un brot relacionat amb activitats socials no massa recomanables».

Durant la setmana també s’han conegut casos positius dins els centres educatius del municipi, concretament a l’Escola Sant Jordi i a l’Institut Candelera, on seguint les ordres del servei d’epidemiologia, s’han hagut de confinar grups estables.

En aquest sentit, es demana seguir totes les mesures aplicades, estrictament. Neteja de mans, distància i mascareta i sobretot, reduir aquest contacte social.

El sotsinspector de la Policia Local del municipi, Francesc Siuraneta, ha apuntat que la Policia Local frenarà les actituds insolidàries.

Aquest divendres, l’Ajuntament definirà com afectaran les mesures del nou pla de desescalada, aprovat pel Procicat, al municipi.

Escolta la tertúlia especial amb l’alcalde Jordi Gaseni, el director de l’Equip d’Atenció Primària Ametlla de Mar-Perelló, Enric Bachrani i el sotsinspector de la Policia Local del municipi, Francesc Siuraneta:

Comparteix