El Gran Recapte d’enguany, més necessari que mai

Comparteix

La recollida d’aliments serà virtual a les grans cadenes i en algunes petites botigues es farà en una caixa, com s’ha fet sempre, però sense la presència de voluntaris.

Aquest dilluns, dia 16 de novembre, va començar la campanya d’aquest any del Gran Recapte, la recollida d’aliments anual organitzada pel Banc d’Aliments, amb l’objectiu de pal·liar les mancances alimentàries dels col·lectius més vulnerables de la societat. 

Aquest any i a causa de les conseqüències provocades per la pandèmia en l’economia ciutadana, la vulnerabilitat ha incrementat considerablement i han crescut les demandes. Alhora i per contra, la pandèmia ha dificultat el normal funcionament de la campanya per les mesures de seguretat que s’han d’aplicar. 

La coordinadora del Banc d’Aliments a l’Ametlla de Mar, Dolors Cervera,  explica que «han vingut persones que feia temps que no venien i persones que mai havien vingut a sol·licitar ajuda».

Això ha fet, que s’hagin hagut de buscar formules alternatives de col·laboració. Per aquest motiu i davant la impossibilitat d’instal·lar voluntaris als grans establiments d’alimentació, aquest any les donacions són econòmiques, en efectiu o targeta, que es realitzen quan es passa per caixa al pagar la compra. Els diners aniran destinats a un compte del Banc d’Aliments i posteriorment, seran bescanviats pels aliments més necessaris. Val a dir que l’import dels donatius quedarà reflectit en el tiquet de compra. 

Aquest procediment s’utilitzarà als establiments de les grans cadenes, tot i que hi haurà algunes petites botigues que recolliran aliments en una caixa com s’ha fet sempre, però sense la presència de voluntaris, que aquest any es limitarà a situar dos voluntaris que faran tasques informatives divendres i dissabte i només en aquells establiments que les dimensions de l’accés ho permetin. 

La campanya finalitza el dissabte 21 de novembre i com l’any passat, els aliments més necessaris són l’oli, la llet, galetes, conserves, cacau en pols i llegum seca, així com articles d’higiene. L’any passat es van recollir més de 4.400 quilos d’aliment.

Comparteix