L’Ajuntament diu «NO» al Parc Eòlic ‘Ametlló’

Comparteix

Aquesta setmana, una empresa ha donat entrada a registre l’avantprojecte de la construcció d’un parc eòlic al territori. Un avantprojecte que l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar no veu en bons ulls.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar s’oposa a la instal·lació del parc eòlic ‘Ametlló’. Es tracta d’un parc eòlic, impulsat per l’empresa EFENER E3, que es preveu projectar als termes municipals de l’Ametlla de Mar i el Perelló, el qual comptaria amb un total de 10 aerogeneradors i 36 mw de potència.

Els portaveus dels grups municipals que formen l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, -Esquerra Republicana, Entesa per La Cala i Junts per l’Ametlla, exceptuant el de Ciutadans, que de moment, no ha adoptat cap postura definitiva-, han valorat negativament l’avantprojecte del parc eòlic ‘Ametlló’. Entre els arguments en contra hi ha l’elevat impacte paisatgístic, la contaminació acústica i l’alta pèrdua de valor dels terrenys.

L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, assegura que «estem a favor de les energies renovables, de fet estem treballant amb un projecte fotovoltaic», però apunta que aquesta proposta eòlica «és un despropòsit». «No podem restar impassibles a la instal·lació d’aquest parc eòlic i posarem tots els mitjans que tinguem a l’abast per aturar-lo, perquè creiem que canvia radicalment el concepte de l’Ametlla de Mar. A més, suposaria una pèrdua de valor de les finques del nostre terme» afegeix.

Per la seva banda, el regidor d’Entesa per La Cala, Antonio Espuny, explica que «estaria molt a prop del poble, inclús des del poble es podria sentir el soroll dels molins i creiem que destrossaria el paisatge de La Cala. A més, afectaria també els propietaris de les finques rústiques existents, per això estem totalment en contra».

La portaveu de Junts per l’Ametlla, Eva del Amo, també ha assegurat que «des de Junts per l’Ametlla, apostem per les energies renovables, sense dubte, però entenem que l’impacte dels deu aerogeneradors seria molt important, sobretot tenint en compte que la instal·lació es faria en una zona poblada i relativament a prop del poble. Apostem per les energies renovables alternatives a les eòliques, com podria ser l’energia fotovoltaica».

L’avantprojecte preveu la instal·lació de 10 aerogeneradors, dels quals 7 a l’Ametlla de Mar i 3 al Perelló. Els aerogeneradors anirien situats concretament des del Pla de la Barrera fins a Les Vinyasses, a la zona de dalt de l’N-340. Dins del conjunt, també s’inclou l’estació de control dels aerogeneradors que aniria situada al terme municipal de la Cala. Els aerogeneradors tindrien 117 metres d’alçada amb un diàmetre de l’aspa de 126 metres i produirien una potència total de fins als 36 MW.

La instal·lació del parc eòlic comportaria l’adequació i el condicionament d’accessos i camins de les finques rústiques, per tal de poder accedir i transportar els aerogeneradors fins al punt d’anclatge i alhora també s’haurien de realitzar obertures de rases pel cablejat subterrani. De fet, ja hi ha un traçat de tensió de 110 kv que connecten a les línies de distribució actual.

A partir d’aquí, l’Ajuntament emetrà un informe tècnic que respondrà a la consulta de la Ponència d’Energia Renovable sobre l’emplaçament.

Comparteix