El ple modifica els pressupostos d’enguany

Comparteix

La sessió extraordinària es va celebrar el passat divendres 6 de novembre.

El passat divendres, el ple de l’Ajuntament va aprovar la darrera modificació de crèdit per enguany, de gairebé 106.000 euros. A banda, també es va aprovar la modificació puntal del POUM de Les Tres Cales 2a Fase i l’adhesió al IV Pla de Polítiques de dones del Baix Ebre 2021-2024.

Pel que fa a la modificació dels pressupostos de 2020, la majoria dels diners provenen de canvis efectuats en les partides pressupostàries, com és la compra de la nau de l’antiga cooperativa que estava contemplada per enguany, però s’ha aparcat per l’any vinent per qüestions operatives.

Ara, aquests diners es destinaran per inversions com són l’actuació de l’skatepark, la reparació de les aules de la Llar d’Infants Xerinola, l’adequació del solar annex a la SCER o per pal·liar el servei d’urgències municipal, degut a la situació actual de la pandèmia. Jordi Gaseni és l’alcalde de l’Ametlla de Mar.

Aquesta modificació es va aprovar amb els vots a favor dels regidors d’ERC, Entesa per La Cala i Ciutadans, i l’abstenció dels quatre regidors de Junts per l’Ametlla de Mar. Antonio Espuny és regidor d’Entesa per la Cala.

Eva de l’Amo és regidora de Junts per l’Ametlla de Mar.

Per altra banda, el ple també va aprovar la modificació puntal del POUM de Les Tres Cales 2a Fase. Es tracta del primer pas per tal que els organismes de la Generalitat implicats defineixin el model d’urbanització, si finalment s’ha de construir un pont o no, i així evitar la indemnització que podria suposar l’enderrocat de les cases que hi ha de la via del tren a la mar, situades dins les Tres Cales 2a fase, conegudes com a ‘cases dels Russos’.

Aquest punt va comptar amb els vots favorables d’ERC i Entesa per La Cala. L’abstenció de Junts i el vot negatiu de C’S. Josep Maria Figueres és regidor de Ciutadans.

Per últim, es va aprovar per unanimitat l’adhesió al IV Pla de Polítiques de dones del Baix Ebre, que serà vigent durant el període 2021-2024. Un document que dona continuïtat a la feina que des de fa anys impulsa el Consell Comarcal i que ha estat consensuat amb les entitats, el Consell Consultiu de Dones del Baix Ebre, els ajuntaments i tècnics comarcals amb l’objectiu de recollir les diferents sensibilitats. 

Comparteix