Arriba Tots Sants, la Castanyada i Halloween amb restriccions

Comparteix

Per evitar contagis de Covid-19, hi haurà controls d’accés al cementiri municipal i es regularan les entrades i sortides. Es recomana a la ciutadania anar-hi de manera esglaonada i minimitzar el temps d’estada a la instal·lació.

Aquest cap de setmana arriba una de les celebracions més diverses i marcades al calendari. Religió, gastronomia i tradició conflueixen en un cap de setmana de Tots Sants, que enguany i degut a la pandèmia arriba amb moltes restriccions. Unes restriccions que afecten, per una banda la celebració de la Castanyada i Halloween sobretot la tarda-nit del 31 d’octubre, i de l’altra la visita als cementiris el dia 1 de novembre per retre el tradicional culte als difunts.

Les mesures al cementiri municipal

Per evitar contagis de Covid-19, l’Ajuntament ha aplicat diverses mesures que afecten el cementiri municipal. Hi haurà un únic espai d’entrada per l’accés principal i una sortida per on està l’accés del cementiri vell, que serà regulat per dos agents, un situat a l’entrada i l’altre a la sortida.
També es controlarà l’aforament dins la instal·lació.

De fet, dins, hi haurà un altre agent que vigilarà que els visitants compleixin totes les normes de seguretat, com són l’ús de la mascareta, no menjar ni beure, mantenir la distància entre persones i no reunir-se més de 6 persones. També hi haurà punts amb gel hidroalcohòlic per desinfectar-se.

L’horari de visites al cementiri municipal serà de divendres a diumenge, de 9 del matí a 18 h de la tarda.

El regidor de Governació i Seguretat Ciutadana, Joan Manel Tello, ha demanat que «entenent la necessitat de presentar el respecte als difunts, demanem que les visites siguin tan breus com sigui possible».

Tot i el confinament de municipis del cap de setmana aprovat pel Procicat, durant el 31 d’octubre i l’1 de novembre, les persones que hagin de sortir del municipi per anar a veure els seus difunts, ho podran fer però sempre dins de la mateixa comarca.

No hi haurà missa al cementiri

La situació sanitària, a més, ha obligat a cancel·lar activitats que, tradicionalment, s’organitzaven al cementiri, com la missa. Tot i això, s’han habilitat una sèrie d’actes a l’Església de la Purificació de l’Ametlla de Mar. Dissabte dia 31 d’octubre hi haurà missa a les 19 h, diumenge dia 1 de novembre, celebració de la Paraula a les 10 h i a les 18.30 h el Rosari i el Respons pels Difunts, i el dilluns dia 2 de novembre a les 18.30 h missa de Difunts. Això sí, respectant l’aforament permès i les mesures de prevenció.

Les floristeries han treballat la campanya amb molta antelació

Qui també s’han vist afectats per l’actual situació de la pandèmia són les floristeries, supeditades en una bona part per les limitacions dels transports internacionals, sobretot per intentar que les comandes arribessin a hora, fet que les ha obligat a començar la campanya amb molta antelació. El dia de Tots Sants, les floristeries estaran obertes durant el matí per oferir el servei.

Castanyada i Halloween sense ‘truc i tracte’

Enguany la festivitat de la Castanyada i el Halloween també tindrà mesures. El govern ha prohibit fer l’activitat de ‘truc o tracte’, en la qual els infants van disfressats casa per casa per demanar llaminadures. A més, tampoc es faran els tradicionals passatges del terror ni les parades de venda de castanyes i moniatos. Tot i això, alguns centres educatius sí que celebren la festivitat. Per exemple, a l’Escola Sant Jordi, durant la setmana, els alumnes han realitzat diversos tallers i danses relacionades amb la festivitat.

Comparteix