Bones perspectives pel sector de l’oliva a l’Ametlla de Mar

Comparteix

Enguany, la campanya de l’oliva a l’Ametlla de Mar s’ha anticipat i aquest dimecres, els socis de la Cooperativa Agrària de l’Ametlla de Mar ja podran demanar hora, per les tardes, per moldre les seves olives.

La sequera i la calor han fet accelerar la maduració de les olives i conseqüentment, la seva producció. Sobretot la varietat Reguers, que normalment comença a trencar-se el color a mitjans de novembre, però ara, hi ha arbres que ja tenen olives amb el color trencat. Antonio Espuny és el president de la Cooperativa Agrària del municipi.

De fet, normalment a principis de novembre comença la campanya de l’oliva, però enguany la Cooperativa Agrària de l’Ametlla de Mar obrirà el molí a partir d’aquest dimecres. Tot i que evidentment no se saben xifres exactes, la campanya es preveu més bona que l’any anterior. Espuny apunta que podrien arribar als 600.000 kg.

Pel que fa a la campanya de la garrofa, de moment, està en stand by. Degut a l’alta producció, els mercats estan saturats i concretament, la Cooperativa del municipi ha aturat l’entrada de la garrofa per falta d’espai. El preu ha baixat gairebé un 10 %, a uns 0,55 cèntims.

Escolta l’entrevista sencera amb el president de la Cooperativa Agrària del municipi, Antonio Espuny.

Comparteix