El peix de llotja i l’arrossejat, els protagonistes gastronòmics de l’Ametlla de Mar

Comparteix

No se celebrarà la tradicional Diada de l’Arrossejat que donava tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques, a causa de la situació actual, però sí que es podran degustar menús gastronòmics exquisits a dotze restaurants del municipi.

Des d’aquest divendres i fins al 18 d’octubre, se celebren les Jornades Gastronòmiques del Peix de la Llotja i l’Arrossejat a l’Ametlla de Mar. Dues setmanes durant les quals els restaurants del municipi oferiran menús, amb aquest peix i marisc de la Cala com a base dels seus plats.

Timbal d’arrossejat amb cloïsses i allioli, arrossejat amb sobrassada o arrossejat de peix de roca amb gamba calera i allioli negre són alguns exemples de les variacions que han elaborat els cuiners dels restaurants del municipi d’aquest plat típic de la Cala. De fet, aquest plat estrella estarà present a tots els menús de les jornades. A banda de les variacions, també es podrà degustar l’arrossejat tradicional, el clàssic de totes les cases caleres.

Enguany dotze restaurants del municipi participen a les jornades, el que significa que hi haurà dotze menús diferents, d’entre 19 i 38 euros per comensal, elaborats amb la gran varietat d’espècies que cada dia capturen les barques caleres i descarreguen a la llotja de peix. A banda de l’Arrossejat, també podrem trobar plats com romesco de peix, fregitel·la de peix o déntol sobre carbassa aromatitzada amb cardamomo, anís i canyella.

Maite Boquera és la regidora de Turisme:


La informació completa es pot veure a www.visitametllademar.com.

Les jornades vénen separades de la ruta de tapes

Des de 2018, aquestes jornades gastronòmiques vénen separades de la ruta de tapes, «perquè és una manera de continuar desestacionalitzant l’oferta turística al municipi» apunta Boquera.

No hi haurà Diada de l’Arrossejat

Enguany a causa de la situació actual de pandèmia, no se celebrarà la Diada de l’Arrossejat, que era el punt de sortida d’aquestes Jornades. Una festa, que tenia lloc al port pesquer, on els cuiners amateurs es reunien per elaborar el millor plat d’arrossejat.

Les últimes jornades de l’any

Les Jornades del Peix de la Llotja i l’Arrossejat seran les últimes de l’any. Ara a finals d’any, l’Àrea Municipal de Turisme es reunirà amb els professionals de la restauració per conèixer el feedback d’enguany i treballar i definir l’agenda gastronòmica de l’any 2021.

Comparteix