L’Ametlla de Mar és el 8è poble amb més renda per càpita de les Terres de l’Ebre

Comparteix

L’Ametlla de Mar, figura amb 20.437 € per càpita com el vuitè poble de més de 1.000 habitants amb més renda per càpita de les Terres de l’Ebre, segons les xifres, que ha fet públiques l’Agència Tributària, corresponents a les declaracions de renda de l’any 2018.

Evidentment, si aquestes xifres les comparem amb la resta de poblacions de l’àmbit provincial o de país, l’Ametlla de Mar baixa en el rànquing. Així, l’Ametlla de Mar amb una renda mitjana de 20.437 € figura en el lloc 57è de pobles amb més riquesa de la província de Tarragona, en la qual la població de Castellvell del Camp, té la renda més alta amb 29.944 € per habitant.

De fet, la renda mitjana per habitant a la província de Tarragona se situa en 22.067 €. Batea a la Terra Alta és el municipi amb la renda més baixa a les Terres de l’Ebre, Tarragona i Catalunya amb una renda mitjana de 14.260 € per càpita.

Si parlem de Catalunya, Matadepera és la població que se situa al capdavant amb una renda per càpita amb 166.000 €, sent també la que ostenta la primera posició de l’estat Espanyol. En aquest sentit, l’Ametlla de Mar se situa a Catalunya en la posició 379. La mitjana a Catalunya és de 25.544 € de renda per càpita.

Quant a l’Estat Espanyol, amb una renda per càpita mitjana de 22.634 €, tal com hem apuntat, Matadepera se situa com a municipi amb més riquesa, mentre que la població extremenya de Zahínos a Badajoz és el municipi més poble amb 11.433 € de renda per càpita. L’Ametlla de Mar se situa en el lloc 843 entre els pobles de més de 1.000 habitants.

Els càlculs d’aquestes xifres s’han fet seguint la renda disponible mitjana. Per tant, aquestes no són les xifres de les rendes acumulades per habitant, sinó les que s’han fet constar a les declaracions de renda de 2018 com a ingressos bruts anuals.

Comparteix