La Candelera 2021 tindrà hereus grans

Comparteix

La regidoria de Festes està organitzant l’acte d’Elecció de les Pubilles i Hereus i la Presentació dels Quintos, recuperant la figura de l’hereu gran.

La Festa Major de la Candelera 2021 incorporarà la figura de l’hereu gran. Així ho ha anunciat la regidoria de Festes,  que aposta per la creació d’aquesta figura, amb la voluntat de donar a conèixer i impulsar la tradició del pubillatge. De fet, aquesta figura està molt present a totes les festes majors de Catalunya, i s’ha volgut integrar a la de l’Ametlla de Mar. D’aquesta manera, tots els joves nascuts l’any 2003 podran ser hereus grans, acompanyant a les pubilles, també de la mateixa edat.

La Candelera 2021 sumarà aquesta nova figura, comptant així amb quatre figures diferents del pubillatge català: els hereus i les pubilles infantils i els hereus i les pubilles grans. Recordem que els hereus infantils es van introduir el 2017.

A partir d’ara, els hereus grans, com la resta de figures, estaran presents als diferents actes tradicionals de la Festa Major de la Candelera, com el Pregó o el dia 2, el dia dedicat a la Patrona.

En aquest sentit, durant aquest mes, la regidoria de Festes ha fet un sondeig als joves de l’any 2003, la quinta corresponen als hereus grans, per tal d’esbrinar com encararien aquesta nova figura i la resposta ha estat molt favorable.

El regidor de Festes, Jordi Llaó, agraeix aquesta resposta positiva d’una vintena de futurs hereus grans.

L’acte d’Elecció de les Pubilles i Hereus i la Presentació dels Quintos, prevista, en un principi, pel mes de desembre, elegirà doncs enguany, entre la vintena d’hereus grans, l’Hereu Major. A més, també de la Pubilla Major, l’Hereu Infantil i la Pubilla Infantil.

Durant la setmana, l’Ajuntament ha enviat una carta a les entitats i associacions del municipi, per tal d’informar de totes les col·laboracions com cada any i d’aquesta novetat dels hereus grans.

A partir d’aquí, la regidoria de Festes comença a treballar amb la mirada posada a la Candelera 2021. De moment, s’està organitzant l’acte d’Elecció de les Pubilles i Hereus i la Presentació dels Quintos i també els diferents actes de la Festa Major de la Candelera. Llaó assegura que si no es pot fer una Candelera ‘normal’, s’intentarà fer alguna alternativa.


Des de la regidoria de Festes, per tant, han manifestat la voluntat d’oferir unes festes majors segures i adaptades a la situació actual de la Covid-19.

Escolta l’entrevista sencera amb el regidor de Festes, Jordi Llaó:

Comparteix