Els abonats al pàrquing Llibertat poden estacionar durant 6 hores gratuïtament

Comparteix

La mesura està vigent durant el període de temporada baixa, entre el 15 de setembre i el 15 de juny.

Els abonats al pàrquing Llibertat ja poden aparcar fins a 6 hores gratuïtament durant el dia. L’Ajuntament duplica les hores d’estacionament de franc durant el període de temporada baixa. És la mesura que s’aplica durant el període de temporada baixa. D’aquesta manera, es passa de les 3 hores actuals al doble, amb la voluntat que aparcar al centre urbà sigui més fàcil i alhora impulsar l’economia local.

La mesura va entrar en funcionament el passat 15 de setembre i fins al 15 de juny. Des d’aleshores, els usuaris abonats poden estacionar 6 hores seguides, entre les 9 i les 24 h, sense cap cost. Un cop passades, el preu per hora serà de 3 euros com ja és vigent. Durant la franja nocturna –entre les 0 i les 9 h– es pot aparcar sense cap cost.

L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, afirma que l’objectiu és facilitar l’aparcament al nucli urbà.

Per abonar-se a l’aparcament de superfície, cal acreditar la vinculació del vehicle amb el municipi i pagar el preu anual de 10 euros. Per la resta d’usuaris, els preus durant el dia són de 50 cèntims d’euro durant les primeres 6 hores i, a partir d’aleshores, la tarifa és de 3 euros per hora. A la nit, cada hora té un cost de 25 cèntims.

Més de 15.000 estacionaments al pàrquing Llibertat durant l’estiu

Les xifres d’aquest estiu corroboren l’èxit de l’aparcament Llibertat, inaugurat l’estiu de 2018. Durant la temporada alta, entre el 15 de juny i el 15 de setembre, hi ha hagut 15.091 estacionaments. A més, el nombre d’abonats també ha incrementat en els darrers mesos i un miler persones ja gaudeixen de les bonificacions.

Pel que fa al pàrquing soterrani de les Escoles Velles, durant l’estiu s’han registrat 11.552 tiquets. De fet, l’Ajuntament un any més, ha posat en marxa la campanya ‘Compra aquí i aparca gratis’ amb l’objectiu d’incentivar les compres al municipi i alhora que facilitar l’estacionament. Els descomptes són a partir dels 5 euros, que equivalen a 15 minuts d’aparcament de franc, fins als 75 euros que equivalen a dues hores. Enguany, s’ha fet un total de 1.731 descomptes, que respon a 3.335 euros.

Comparteix