La Llar d’Infants Xerinola iniciarà el curs amb uns quaranta infants

Comparteix

Tot i la reducció d’infants, el centre educatiu empren el nou curs amb tranquil·litat i seguint totes les mesures de seguretat que ja s’han estat aplicant durant els mesos d’estiu.

El centre d’educació infantil del municipi no comença el nou curs de zero, ja que han estat oferint el servei durant els mesos d’estiu, fet pel qual, les educadores del centre ja tenen per la mà l’aplicació de mesures anti covid. Tot i això, el nou curs es presenta diferent als anys anteriors.

Un dels aspectes destacables del nou curs és que el període d’adaptació de l’infant no només s’haurà d’aplicar als nous alumnes, sinó que segurament s’haurà de repetir amb els alumnes que van començar a primers d’any i que van veure la seva evolució interrompuda a causa del confinament.

El fet que de moment, quaranta-una famílies hagin presentat la inscripció al nou curs, permetrà que el centre pugui donar cobertura a les necessitats del nou curs, sense haver d’incrementar el nombre d’educadores. Els grups per tant seran dividits en 12 alumnes com a màxim pel que fa als grans, als petits de 6 alumnes i de 5, als nadons.

Consol Ferré, la directora de la Llar d’Infants Xerinola, demana tranquil·litat a les famílies i confiança en les educadores.

Pel que fa a les mesures aplicades, més enllà de la higiene de mans i la presa de temperatura, la més important serà que els familiars no podran accedir al centre, excepte algunes famílies en període d’adaptació. La resta hauran d’esperar que una educadora del grup de l’alumne, el vingui a rebre a l’accés estipulat. Amb la col·laboració de l’Ajuntament, s’ha habilitat un segon accés i se n’ha previst un tercer, per si fos necessari.

Pel que fa al funcionament intern, s’ha suprimit la lliure circulació entre aules i s’ha habilitat i delimitat un espai exterior per a cada grup. També s’aplicarà un canvi de calçat en aquells alumnes que tinguin accés a la sala del menjador.

En l’àmbit educatiu no hi haurà canvis substancials i seguiran amb les propostes educatives i de treball amb grups reduïts de dos a tres alumnes dins el mateix grup. Sí que aquest any i per evitar el contacte amb personal extern, s’ha renunciat al professor de música de l’Escola Municipal de Música, tot i que se seguirà amb les classes musicals.

Tot i que el passat mes de juliol es va fer arribar a les famílies la programació del nou curs, aquest dimarts està previst que es produeixin les reunions informatives amb grups reduïts de pares.

Durant els mesos d’estiu amb menys afluència d’alumnes, l’Ajuntament ha aprofitat per fer diverses tasques de manteniment, pintar diverses dependències del centre, reparar els serveis i també dividir i habilitar els espais exteriors.

Comparteix