El 1r equip de La Cala començarà la pretemporada el dia 1 de setembre

Comparteix

El 1r equip de futbol de la SCER de l’Ametlla de Mar començarà els entrenaments de pretemporada el dimarts dia 1 de setembre. Finalment, després d’una reunió amb els responsables esportius municipals i posteriorment amb els components de l’equip, la junta directiva ha donat llum verd a l’inici de l’activitat, en mig d’un intens debat a les categories no professionals del futbol.

L’inici de la pretemporada del 1r equip de La Cala estava previst ja fa quinze dies, però els rebrots de la Covid-19 al territori i les condicions amb les quals s’han d’iniciar les competicions, van portar als responsables del club a posposar-la.

Després d’uns dies de consultes, posicionaments i debat intern i extern amb altres clubs de la categoria i del territori, dilluns al matí es va produir una reunió entre la junta directiva del club i la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, responsable de les instal·lacions esportives municipals, s’ha decidit permetre els entrenaments de l’equip de futbol amb l’aplicació d’un protocol d’actuació per evitar la possibilitat de contagis.

A la tarda, la junta es va reunir amb els jugadors, als que va demanar que es pronunciessin si volien o no iniciar la pretemporada. El resultat de la consulta, que es va fer a sobre tancat, va ser afirmatiu en un 75% dels integrants de la plantilla, amb la qual cosa ja es va establir el pròxim dimarts 1 de setembre com a primer dia d’entrenaments. Així i tot, la junta ja ha manifestat que els jugadors que decideixin no anar a entrenar, no tindran cap mena de sanció ni represàlies per part del club. Rafel Aixart és el president de la Secció Esportiva de la SCER de l’Ametlla de Mar.

El club pròximament també consultarà als jugadors de l’equip filial de 4a Catalana si volen començar o no els entrenaments, mentre que l’equip juvenil, en ser integrat per jugadors menors d’edat quedarà pendent d’una consulta amb els pares en les pròximes dates.

Una altra cosa serà l’organització de partits amistosos de preparació i sobretot, l’inici de la competició, prevista per la Federació Catalana de Futbol pel cap de setmana del 3 i 4 d’octubre, ja que la Federació Espanyola de Futbol va deixar en mans de les federacions i les autoritats sanitàries autonòmiques, la confecció d’un protocol sanitari i de seguretat que permeti l’inici de les competicions.

De moment i a l’espera de notícies d’una FCF que segueix mantenint les dates de l’inici de la competició, els clubs han d’establir els seus propis protocols.

Clubs com el Gandesa amb equips a 1a i 4a Catalana, el Remolins-Bitem a 2a Catalana o l’Ebre Escola i el Benissanet a la 3a Catalana ja han manifestat la seva intenció de no començar els entrenaments i no competir aquesta temporada, si no es milloren les condicions sanitàries, ja que en cas de detectar-se algun positiu i posterior confinament de tot l’equip, la responsabilitat recau inicialment en el mateix jugador, que haurà de signar un document de responsabilitat i posteriorment en el club.

Escolta l’entrevista sencera amb el president de la Secció Esportiva de la SCER de l’Ametlla de Mar, Rafel Aixart.

Comparteix