Una trentena de menors gaudeixen del Servei d’Atenció Diürna durant l’estiu a l’Ametlla de Mar

Comparteix

El servei, que està integrat al Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS) del Consell Comarcal del Baix Ebre, és gratuït i proporciona als menors un espai d’acolliment i convivència.

El passat mes de juliol, i coincidint amb les vacances escolars, es va iniciar el Servei d’Atenció Diürna en format estiuenc, conegut com ‘La Tribu’, un servei gratuït i integrat dins del Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS) del Consell Comarcal del Baix Ebre, que va adreçat a infants i adolescents d’entre 3 i 16 anys i les seves famílies, usuaris habituals durant el curs d’aquest servei.

Durant tot el mes, els menors han realitzat diverses activitats majoritàriament a les aules de l’Escola Sant Jordi, sempre treballant valors com el respecte, la solidaritat, l’escolta activa i l’empatia. A més, el servei també els ha ofert dos àpats diaris: l’esmorzar i el dinar.

La regidora de Benestar Social, Mayte Puell, explica que la crisi de la Covid-19 no ha fet baixar l’índex de participació però sí que òbviament ha fet seguir estrictament mesures preventives com és la higiene i la neteja.

Aquesta atenció s’ha ofert a les poblacions de l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, Camarles, Deltebre i Roquetes. En total, a tota la comarca, s’han atès 170 menors i s’han repartit 3.100 menús.

Aquesta prestació, inclosa al SIS, és gratuïta i proporciona als menors un espai d’acolliment i convivència, amb una atenció individualitzada o en grup, i un acompanyament en la seva etapa educativa per assolir els seus aprenentatges bàsics.

A banda també s’ha dut a terme el ‘Matí en família’, un servei adreçat a les famílies que les convida a participar en diverses activitats dutes a terme per les educadores i les integradores socials que han estat al davant de cada servei.

Comparteix