Interès empresarial per instal·lar un parc fotovoltaic a La Cala

Comparteix

Diverses empreses estan parlant i negociant amb diversos propietaris de terrenys del terme municipal, per estudiar la instal·lació d’aquest parc.

El decret llei de mesures urgents per l’emergència climàtica i l’impuls a les energies renovables de la Generalitat de Catalunya ha provocat l’interès d’empreses energètiques a instal·lar diverses infraestructures al territori.

Aquest és el cas de diverses empreses interessades a instal·lar un parc fotovoltaic al terme municipal de l’Ametlla de Mar. Tot i que el projecte encara es troba en estat embrionari, les empreses ja estan parlant i negociant amb diversos propietaris de terrenys del terme municipal, per estudiar la seva instal·lació.

La proximitat d’un node de connexió de xarxes elèctriques al terme municipal de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, fa que els termes municipals propers, siguin atractius per aquests tipus d’instal·lacions.

Jordi Gaseni, l’alcalde de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, considera però, que abans de prendre cap decisió, s’han de valorar els pros i els contres.

Recordem que el decret llei de la Generalitat elimina barreres administratives per a la implantació d’energies renovables a Catalunya i soluciona diversos aspectes de la Llei del canvi climàtic que havien estat declarats inconstitucionals, amb l’objectiu de seguir avançant en la mitigació del canvi climàtic i en la transició energètica, emmarcant-se així en la situació d’emergència climàtica declarada pel Govern el passat mes de maig.

Així i tot, recentment hem assistit al dictamen desfavorable de la ponència d’energies renovables de la Generalitat de Catalunya, a la viabilitat de l’emplaçament proposat per l’elèctrica portuguesa EDP per construir-hi el parc eòlic ‘La Mar’, entre els termes de l’Ametlla de Mar i Tivissa.

Comparteix