La central nuclear Vandellòs II ja té l’autorització per seguir funcionant fins el 2030

Comparteix

El Ministeri per a la Transició Ecològica anunciava divendres passat l’aprovació de la renovació del permís d’explotació per deu anys més. Això suposarà que la central sobrepassi els 40 anys de vida útil, segons el disseny.

Precisament, ara fa un mes, el ple del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) donava llum verda a la pròrroga de la vida útil de Vandellòs II després d’haver comprovat un correcte funcionament correcte de la central i que s’havien complert els requisits imposats en l’anterior renovació, afegint-ne de nous en un dictamen.

Tot i que el permís actual li permetrà operar fins al 2030, ANAV podrà sol·licitar una nova pròrroga però de menor duració, ja que la seva data de tancament seria el 2034 d’acord amb el calendari pactat entre les empreses propietàries de les centrals estatals i l’Empresa Nacional de Residus Radioactius (ENRESA).

Comparteix