Una trentena d’estudiants caleros comencen aquest dimarts una selectivitat marcada per la Covid-19

Comparteix

Es tracta de la selectivitat més nombrosa i atípica de la història.

Aquest dimarts, els alumnes caleros s’han desplaçat a l’Institut Cristòfol Despuig de Tortosa per fer les Proves d’Accés a la Universitat, que s’allargaran fins al 10 de juliol.

A banda del canvi de data, ja que les proves s’han endarrerit un mes, la selectivitat ve marcada per l’alt nombre d’alumnes, 5400 alumnes més que l’any passat, relacionat amb l’increment del 12,5% d’aprovats a batxillerat. Per aquesta raó i també per evitar aglomeracions, s’han incrementat els tribunals, que n’hi haurà 216 a 63 municipis, quan l’any passat n’eren una vintena.

A més, enguany els alumnes hauran de complir totes les mesures de prevenció, tot i que està permès treure’s la mascareta al moment de fer l’examen. El director de l’Institut Candelera, Benjamí Torné, explica que els alumnes tindran més opcionalitat a l’hora d’escollir les preguntes a respondre.

Més alumnes i més tribunals però també més persones responsables; enguany s’ha incrementat el número de correctors fins a 1600 i de vigilants, a 3500. En total, unes 5200 persones mobilitzades, quan l’any passat n’eren 3200. Un cop finalitzades les proves, els alumnes sabran les notes el 27 de juliol.

Comparteix