Més presència de moll i bons preus d’altres espècies als primers dies d’activitat del sector de l’arrossegament

Comparteix

El passat 1 de juliol, les barques d’arrossegament de l’Ametlla de Mar van tornar a la mar, després de dos mesos d’aturada biològica.

Dimecres passat, la flota de l’arrossegament de l’Ametlla de Mar va iniciar la temporada pesquera després de dos mesos d’aturada biològica per recuperar els caladors. Enguany, els pescadors cobraran la totalitat dels dies hàbils d’inactivitat.

Durant aquests primers dies d’activitat, el moll ha estat l’espècie més capturada, tot i que s’han trobat a faltar més captures d’espècies com el lluç o el popet. Pel que fa als preus, l’increment de la presència del moll ha fet que el seu preu baixés però hi ha hagut una pujada del preu a la resta d’espècies. Miquel Brull és el patró major de la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar.

L’arrossegament ha tornat a la mar amb bones notícies respecte a les ajudes per les aturades biològiques als armadors i és que l’Estat les ha incrementat. Fins ara se subvencionaven 15 dies d’aturada, fos quin fos el període de temps d’aturada, per això, els pescadors tarragonins es queixaven del greuge comparatiu amb altres zones pesqueres que només aturaven un mes i cobraven el mateix.

Finalment i a partir d’ara, el sector tarragoní rebrà ajuts de fins a 45 dies hàbils, percebent així la totalitat dels dos mesos de veda. Sergi Tudela és el director general de Pesca i Afers Marítims.

A més, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha iniciat l’aprovació de la convocatòria d’ajuts 2020, dotats amb un total de 16,3 milions d’euros. A banda també s’han de sumar als del pla de xoc, dotats amb 3,3 M€, destinats als diferents sectors marítims a fi d’ajudar-los a superar els efectes econòmics provocats per la pandèmia de la Covid-19.

Comparteix