Les embarcacions d’arts menors de Tarragona capturen 28 tones de tonyina roja en només tres setmanes

Comparteix

Les embarcacions d’arts menors de la demarcació de Tarragona ha capturat 28 tones de tonyina roja en només tres setmanes. La flota autoritzada en la pesca artesanal d’aquesta espècie va iniciar la campanya a primers de maig i en menys d’un mes ha exhaurit la quota, pescant un total de 647 exemplars.

La campanya finalitzava a finals d’any, però les embarcacions han tingut suficient amb tres setmanes per capturar tota la quota permesa. Una quota que els mateixos pescadors consideren “ridícula” davant l’abundància de l’espècie, tal com ho explica el patró major de la Confraria de Pescadors, Miquel Brull.

Concretament, a l’Ametlla de Mar han estat cinc les barques d’arts menors – de les divuit que tenen autorització- que han pescat tonyina roja. La majoria dels exemplars però s’han venut a la llotja de Sant Carles de la Ràpita, donat que les embarcacions es desplacen cap al sud on hi ha més presència de l’espècie.

Comparteix