Reparar els danys del Glòria al port de l’Ametlla de Mar costarà 3,9 milions d’euros

Comparteix

Els treballs s’allargaran nou mesos i consistiran en la reposició de 50.000 tones de pedra d’escullera, el recreixement de la part final del dic i la construcció d’un botaones. L’alcalde i el director general de Ports han visitat aquest dimecres les obres.

El port de l’Ametlla de Mar serà més segur davant de futurs temporals. Els treballs per reparar els danys estructurals provocats pel Glòria costaran 3,9 milions d’euros i serviran per preparar el dic de recer al canvi climàtic. Aquest dimecres, l’alcalde i el director general de Ports han comprovat com avancen les obres.

L’actuació ha començat per l’inici del dic exterior, amb la reposició de pedres d’escullera, tot i que la part més malmesa és la del tram final. En aquest punt, es reconstruirà el morrot, s’incrementarà un metre i mig l’espatller, i es construirà un botaones per evitar que les onades puguin tornar a sobrepassar en un fort temporal.

Joan Pere Gómez és el director general de Ports de la Generalitat:

Les obres tenen un període d’execució de nou mesos i es confia tenir la part més important acabada abans del gener, perquè el port estigui protegit davant els temporals d’hivern. En els treballs també es rehabilitarà el passeig de l’espigó, amb la col·locació d’una barana perquè es pugui passejar amb més seguretat.

Jordi Gaseni és l’alcalde de l’Ametlla de Mar:

Tot plegat, suposarà que els dies laborables hi hagi un elevat trànsit de camions carregats amb els blocs d’escullera. Per això, s’ha establert una franja horària per al pas dels camions, amb un únic itinerari d’anada i tornada, per tal d’interferir el mínim possible a l’activitat portuària i a la pròpia del municipi.

Comparteix