Balfegó captura en tres dies tota la seva quota de tonyina roja

Comparteix

Temps rècord en la campanya de la tonyina roja. Poc més de tres dies és el que han tardat les embarcacions del Grup Balfegó a capturar tota la seva quota d’enguany. Concretament, en unes 72 hores de pesca, han capturat 2.250 tones entre els drets propis i els adquirits a d’altres flotes.

Les tonyineres han disposat d’una nova tecnologia que estima el nombre i el pes dels exemplars, per evitar encerclar moles de peix massa grans i tenir problemes en la transferència. La rapidesa en completar la quota demostra, segons el copresident del Grup, Pere Vicent Balfegó, l’abundància de l’espècie.

Les embarcacions van arribar dilluns al port de l’Ametlla de Mar i, en els pròxims dies, ho faran els remolcadors amb les gàbies a les instal·lacions aqüícoles. De fet, la polèmica en la campanya d’enguany ha estat marcada pel repartiment desigual, per part de l’Estat, de l’increment de la quota d’engreix.

Balfegó només disposarà finalment de 60 de les 547 tones que s’han repartit. Això suposa que no puguin introduir 190 tones de tonyina roja a les seves granges. Davant el que consideren un repartiment “injust”, el grup no descarta emprendre accions legals contra la Secretaria General de Pesca.

Comparteix