‘Mareas Ocultas’ guanya el premi DOC-U al DocsBarcelona 2020

Comparteix

El documental, gravat a bord de Catalí Segon, mostra la quantitat de plàstics que els pescadors recullen en un dia de feina.

El documental ‘Mareas Ocultas’, gravat a la barca d’arrossegament Catalí Segon, ha guanyat el premi DOC-U del DocsBarcelona 2020. Es tracta d’un curtmetratge que posa el focus en la feina dels pescadors per combatre la contaminació marina.

En només deu minuts, el documental mostra a l’espectador tota la brossa que es recull durant un dia de pesca i com es classifica a bord de l’embarcació per reciclar-la al port. Una realitat amb la qual, malauradament, es troben diàriament els pescadors.

Per això, la voluntat era mostrar la problemàtica només amb imatges, sense diàlegs entre els mariners. La directora del documental, la cambrilenca Mònica Cambra, explica que la realitat va superar les expectatives que tenien abans d’enregistrar-lo.

Cambra va seleccionar la barca de Bernat Margalef per rodar ‘Mareas Ocultas’, per la implicació que ell mateix té en diverses iniciatives per evitar la contaminació per plàstics a la mar. El patró comenta que el documental vol conscienciar a la població. 

El documental premiat en l’edició 2020 del DocsBarcelona s’ha pogut veure entre el 20 i el 31 de maig a Filmin. Abans, el curtmetratge també havia passat per altres festivals internacionals com el REC de Tarragona o el de Cinema de Menorca.

Comparteix