L’Ajuntament endurirà les condicions per tenir gossos potencialment perillosos

Comparteix

Un home va ser ferit dilluns passat per un gos que s’havia escapat de la seva finca.

L’Ajuntament revisarà l’ordenança de tinença d’animals per endurir les condicions per tenir gossos potencialment perillosos. L’objectiu és augmentar els requisits als propietaris d’aquests animals per garantir totalment la seguretat. El govern i la Policia Local es reuniran aquesta tarda per estudiar quins canvis es poden fer a la normativa. 

Una decisió que s’ha accelerat després que dilluns un home resultés agredit per un gos, que s’havia escapat de matinada de la seva finca. Segons detallen fonts policials, els fets s’haurien produït a primera hora quan un veí de l’Ametlla de Mar, que anava amb el seu gos, va trobar l’animal fugit en una finca pròxima a l’N-340.

Els dos gossos van encarar-se i l’home va decidir agafar el seu i tancar-lo dins el cotxe. Però en aquell moment, el gos agressor va mossegar-lo causant-li ferides greus al braç i la cama.Hores més tard, una altra persona va alertar la Policia Local que havia retingut un gos dins la seva finca perquè havia intentat mossegar-lo.

Una patrulla s’hi va desplaçar i va identificar que es tractava d’un gos de raça creuada Maliman, una mescla entre pastor alemany i belga malinois que no és considerada com a potencialment perillosa. Els agents van avisar el propietari, que n’havia denunciat la desaparició el mateix dilluns al matí, per recollir l’animal.

La Policia Local i els Mossos d’Esquadra han obert diligències per investigar els fets. La policia ha comprovat que l’animal no duia xip i tampoc estava censat al registre caní de l’Ajuntament, motius que s’afegeixen a l’expedient sancionador. El gos es troba a hores d’ara requisat sota custòdia del propietari.

Comparteix