Les mascaretes obligatòries des de demà al carrer i en espais tancats, si no es pot mantenir la distància

Comparteix

La mascareta serà obligatòria a partir de demà dijous en qualsevol espai tancat d’ús públic, a la via pública i en espais a l’aire lliure, sempre que no es pugui mantenir la distància interpersonal de seguretat de dos metres.

L’obligatorietat es fixa a partir dels sis anys, tot i que també se’n recomana l’ús entre els tres i els cinc. En canvi, no caldrà portar la mascareta en aquelles activitats que per la mateixa naturalesa de les mateixes resulti incompatible el seu ús.

Tampoc estaran obligades a portar-la les persones que tinguin algun tipus de dificultat respiratòria que pugui veure’s agreujada pel seu ús, ni a les que estigui contraindicat per motius de salut, de discapacitat o dependència.

L’ordre, que s’ha publicat aquest dimecres al BOE, serà vigent mentre duri l’estat d’alarma. El tipus de mascareta recomanat per les autoritats sanitàries a la població general és la quirúrgica, que es pot adquirir a les farmàcies.

Aquesta norma s’afegeix a l’obligació de portar mascareta al transport públic, vigent des de fa unes setmanes. Les persones que hagin d’utilitzar el tren o l’autobús, poden recollir-ne una a l’Oficina de Turisme, de 8 a 15 h.

Comparteix