Llum verda a la redacció del projecte per construir la nova depuradora a les urbanitzacions nord

Comparteix

Pas important per solucionar el sanejament i depuració de les aigües residuals a les urbanitzacions nord de l’Ametlla de Mar. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha aprovat recentment destinar 203.000 euros a la redacció del projecte constructiu d’una nova estació depuradora, que s’ubicarà entre Sant Jordi i Calafat.

És l’opció que s’ha escollit després d’haver estudiat quina era la millor solució per tractar totes les aigües residuals de les urbanitzacions nord. L’alcalde Jordi Gaseni ha destacat que finalment s’hagi posat fil a l’agulla a una de les reivindicacions històriques del govern municipal, i ha explicat que serà el COPATE qui gestionarà el projecte.

Una altra de les demandes de l’Ajuntament que també s’ha reprès és l’ampliació de depuradora actual, que es troba des de fa anys al límit de la seva capacitat. Fa més d’una dècada que es va redactar un projecte constructiu i, recentment, l’ACA ha encarregat la seva revisió per actualitzar-lo i poder estudiar els costos de l’actuació.

A les inversions en les depuradores del municipi, s’han de sumar altres obres a la xarxa de sanejament que s’estan desenvolupant o que estan previstes en breu. Per exemple, l’acabament del col·lector que derivarà les aigües residuals del sud del terme o la reparació de l’emissari submarí malmès pel temporal Glòria.

Comparteix