Comença la veda de l’arrossegament amb la major part de la flota ja amarrada

Comparteix

El sector de l’arrossegament de l’Ametlla de Mar ha iniciat l’aturada biològica amb incertesa. La crisi del coronavirus ha provocat una caiguda dels preus del peix que han arrossegat la majoria de la flota a adherir-se a un ERTO.

Només quatre de les vint-i-dos barques d’arrossegament van decidir continuar la seva activitat. Des de l’1 de maig, però, totes estaran amarrades dos mesos per tal de millorar l’estat dels caladors i recuperar espècies. 

Tot i això, els pescadors temen per com serà la reincorporació al juliol en un any que, tal com lamenta el patró major de la Confraria de Pescadors Sant Pere, Miquel Brull, està sent molt dolent pel sector.

Amb uns preus irregulars a la subhasta i considerables pèrdues pels pescadors, Brull constata que l’activitat comercial a la Confraria s’ha pogut salvar gràcies, sobretot, al sistema de compra online.

La llotja seguirà funcionant aquests mesos amb les captures de les embarcacions d’arts menors, que continuen sortint a la mar però amb mesures de seguretat i protecció per evitar contagis entre els mariners.

Comparteix