L’Ametlla de Mar no cobrarà la taxa de terrasses durant el 2020

Comparteix

L’Ametlla de Mar no cobrarà la taxa d’ocupació de la via pública aquest 2020. L’equip de govern ha anunciat la suspensió del seu cobrament a partir de la declaració de l’estat d’alarma. Una mesura fiscal que beneficiarà directament sectors com el comerç, l’hostaleria i la restauració del municipi.

Això suposa que els establiments no pagaran, durant el que queda d’any, per les terrasses amb taules i cadires, les marquesines i testos, el tancament de carrers o l’ocupació per tendes. L’alcalde Jordi Gaseni remarca que l’objectiu de la mesura és ajudar els empresaris i reactivar l’economia local.

L’excepció de pagament suposarà que l’Ajuntament deixi d’ingressar uns 80.000 euros. Aquesta mesura beneficiarà la pràctica totalitat dels establiments de la població, exceptuant aquells que estan dins el domini portuari. Per això, l’alcalde explica que demanaran a Ports que tampoc els cobri la taxa. 

Per altra banda, el consistori està estudiant poder augmentar l’espai de les terrasses en els casos que sigui possible perquè bars i restaurants no perdin la seva capacitat, tot i la reducció de l’aforament a la meitat per garantir el distanciament. Gaseni també anuncia que es podrien avançar el tancament de carrers.

Està previst que les terrasses puguin reobrir a partir del pròxim dilluns 11 de maig.

Comparteix