Primeres mesures del pla de xoc per mitigar els efectes econòmics del coronavirus

Comparteix

L’Ajuntament ha anunciat un primer paquet de mesures fiscals dins el pla de xoc per pal·liar els efectes econòmics de la crisi del coronavirus. El termini de pagament dels tributs s’ajorna i hi haurà bonificacions en les empreses afectades per l’aturada de l’activitat. El govern preveu disposar de 50.000 euros com a fons de contingència.

Aquest pla preveu la flexibilització del calendari del contribuent, amb l’ajornament dels pagaments domiciliats de l’IBI als mesos de juliol, setembre i novembre. Es mantenen les dates per l’impost d’activitats econòmiques i de la taxa d’escombraries, tot i que es treballa per descomptar proporcionalment els mesos d’inactivitat a les empreses. 

De la mateixa manera es farà per l’ocupació a la via pública, com ara terrasses de bars i restaurants. També es regularitzaran les quotes dels paradistes del mercat exterior dels dilluns i dijous. L’alcalde Jordi Gaseni afirma que és una primera part de totes les mesures que s’aplicaran.

En els pròxims dies, el govern té previst anunciar noves mesures. D’entrada, el consistori té reservada una partida de 50.000 euros del fons de contingència, que es destinaran a complementar les ajudes que provinguin d’administracions superiors. Una xifra que podria ampliar-se en els pròxims dies.

Comparteix