El conseller d’Interior presenta la nova policia marítima dels Mossos a l’Ametlla de Mar

Comparteix

Els Mossos d’Esquadra començaran aquest estiu el desplegament de la policia marítima. El conseller d’Interior Miquel Buch ha presentat aquest dijous la nova divisió del cos a l’Ametlla de Mar, una de les tres bases escollides, on també s’ha reunit amb el sector pesquer i nàutic de la població.

La nova policia marítima entrarà en funcionament a partir de l’1 de juliol i s’anirà desplegant per fases. En aquesta primera, s’aprofitaran els recursos i el personal de la unitat subaquàtica i s’incorporaran una trentena de nous agents, deu dels quals es destinaran al municipi. Buch apunta que serà una posada en marxa progressiva.

A hores d’ara, s’està fent el procés de selecció entre 400 agents que s’han inscrit a la convocatòria. Els seleccionats faran una formació per intervenir en el mar, tant d’àmbit general com de navegació. La seva primera missió serà una aproximació als sectors vinculats a la mar, tal com explica el comissari Joan Carles Molinero.

Aquest estiu, però, els Mossos encara no podran comptar amb tots els recursos previstos fer el patrullatge marítim. La policia catalana té previst invertir 1,3 milions d’euros per adquirir tres embarcacions d’uns dotze metres d’eslora, que es posaran en funcionament a finals d’any o principis del vinent.

Les competències d’aquesta unitat marítima aniran des de la seguretat en les aigües marítimes territorials i el tram marítim del riu Ebre, passant per la protecció dels espais protegits, fins a la inspecció de les activitats d’oci i esportives. L’alcalde Jordi Gaseni ha destacat el punt estratègic que suposa l’Ametlla de Mar.

Tot plegat, perquè els Mossos puguin ser la policia integral a tot Catalunya.

Comparteix