El documental dels bussos ferrovellers es projecta al Saló de la Immersió a Cornellà

Comparteix

La història dels bussos ferrovellers present al Saló de la Immersió de Cornellà. El documental ‘Bussos, ferros i naufragis. Una història de la Cala’ es va projectar dissabte passat a la Fira Mediterranean Diving Show, amb la presència d’un dels protagonistes, Antoni Cabal, que va ser homenatjat.

El documental realitzat per Josep Maria Castellví, que es va estrenar l’any 2017 a l’Ametlla de Mar durant la Festa de la Mar, trasllada l’espectador a meitats del segle passat, quan els submarinistes es guanyaven la vida desballestant vaixells enfonsats davant la costa calera traient-hi el ferro.

Precisament, en l’acte es va homenatjar als protagonistes del documental i antics ferrovellers, entre ells i l’únic en vida, Antoni Cabal, a qui se li va entregar una placa de l’Associació Espanyola d’Història del Busseig (HDSES). Un reconeixement que Cabal creu que és el de menys i que la part més important és compartir la història dels bussos amb el públic assistent.

A l’acte hi van assistir l’alcalde Jordi Gaseni i el regidor Vicenç Llaó, que també van visitar els estands d’Ametlla Diving i Plàncton Diving, les dues empreses caleres de submarinisme que van participar a la fira presentant la seva oferta nàutica i les novetats per la pròxima temporada turística.

Comparteix