Balfegó compensarà als pescadors que hagin tingut pèrdues per captures accidentals de tonyina

Comparteix

El Grup Balfegó anuncia que compensarà els pescadors afectats per la captura de tonyines mortes a través de la seva assegurança. L’empresa ha habilitat contenidors perquè es puguin dipositar les que trobin i està recollint les varades a la costa.


La fugida massiva d’exemplars de tonyina roja de les seves granges d’engreix durant el temporal Glòria, ha provocat que els pescadors d’arrossegament capturin tonyines mortes dins la xarxa, fent que hagin de descartar la resta de peix. 


Per això, la companyia tonyaire de l’Ametlla de Mar ha anunciat que compensarà, a través de la seva assegurança de responsabilitat civil, les pèrdues que els armadors hagin pogut patir per captures accidentals.
Així ho han explicat en un comunicat, després que el passat dilluns es reunissin amb les confraries de pescadors. Des de Balfegó, també s’han habilitat contenidors perquè els pescadors puguin dipositar els exemplars trobats.


Mentrestant, continuen amb les tasques de retirar les tonyines que arriben a la costa. El punt més complicat serà a la punta de la Banya, al delta de l’Ebre, una zona de difícil accés on se n’han acumulat centenars.
De moment, l’empresa encara no ha pogut quantificar les tonyines que es van escapar de les seves instal·lacions, però s’estima que podrien ser unes 10.000. Per això, demanen a la Generalitat que li garanteixi accés a les ajudes públiques.

Comparteix