Comparteix la Candelera 2020

Comparteix

Comença la Candelera 2020. Aquest divendres, al balcó de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, esclatarà el coet que marca com cada any, l’inici de la Festa Major. Fins al dimarts 4 de febrer, les caleres i caleros gaudiran de més d’una cinquantena d’actes tradicionals i d’altres de més nova incorporació, per a totes les edats.

Seran cinc dies de festa en honor a la Mare de Déu de la Candelera, la patrona del municipi. El regidor de Festes, Jordi Llaó, explica el significat de l’eslògan d’enguany ‘Compartim Candelera’.

El divendres anirà marcat per l’acte que, com cada any, dona el tret de sortida a les festes: el pregó de la Festa Major. Enguany, serà protagonitzat per la cuinera i pastissera calera Gessamí Caramés. Durant l’acte, es presentarà i es proclamarà la Pubilla Major, la Pubilla i l’Hereu Infantil, les Damisel·les i els Quintos del 2000.

Abans però i durant la tarda, tindran lloc altres actes com la caramelada i la cercavila amb els capgrossos i la xaranga Suquet Calero, la signatura al llibre d’honor i l’esclat del coet d’inici de festes. A la nit, la música serà protagonista amb els bars i cafès i més tard, el concert del grup de versions Seven Crashers i la sessió de DJs amb Marsal Ventura i Ainhoa Martins.

El dissabte, el dia de la vespra, estarà farcit d’un munt d’activitats per a totes les edats. Ben d’hora i com la resta de matins, els capgrossos sortiran pels carrers del municipi en cercavila, amb la xaranga Suquet Calero. Els que prefereixin esmorzar botifarra ho podran fer al camp de tir Punta Calda, on es durà a terme la tradicional tirada al plat.

Els nens i nenes també tindran el seu espai amb l’espectacle de Mr. Babakus i la mini disco infantil. I per als que els agradi la cuina, Gessamí Caramés durà a terme un showcooking de corassons i pastissets a la plaça Nova. Tampoc faltarà el vermut, tant el dissabte en format electrònic com la resta de dies de festa major.

A la zona esportiva municipal, durant el matí es disputaran diversos partits de futbol dels equips del futbol base i a la tarda, es disputaran els compromisos de lliga del juvenil i del primer equip. La música també hi serà present a la tarda, amb la festa dels 80 amb Di-versiones i a la nit, amb l’orquestra La Pasarela i la sessió de Mon Dj i Sergio Calero.

El diumenge, el dia de la patrona, seguirà la festa amb els actes més tradicionals com són la benedicció de les candeles, l’ofrena floral, la missa major, i a la tarda, l’esperada Solemne Processó en honor a la patrona, la imatge de la qual serà portada pels Quintos del 2000.

Abans, hi ha el tradicional partit de futbol de Candelera, enguany entre els SCER Legends i una selecció de Veterans del Barça. Al migdia, també hi haurà l’exhibició de les Majorettes, el ball de la Candela i la festa del vermut. A la nit, la música la posarà l’orquestra La Nueva Etapa i els DJs Moncho i Guillermo Argentó.

El dilluns al matí hi ha prevista la missa i presentació dels infants nascuts el 2019, la cercavila amb la Batucada Kalakatà i la degustació tonyina roja a la plaça Joan Miró. A la tarda, no faltarà la festa llatina i més tard, la música de l’orquestra La Nueva Era i la sessió dels DJs Òscar Sánchez i Sam The J.

El dimarts, l’últim dia de la Festa Major, al matí es farà un Scape Room per grans i petits paral·lelament, mentre la coral Verge Candelera oferirà el tradicional concert. Més tard, tindrà lloc el ball de la Darrera Coca i, per a dinar, s’oferirà el dinar en homenatge a la gent gran.

A la tarda, el grup local Cráneos pujarà a l’escenari amb les seves versions dels 60 i 70. Per acabar, tindrà lloc el Gran Castell de Focs Artifici i el comiat de festa amb Chocolate Sexy Funk al Poliesportiu, on s’oferirà sopar per un preu de 5 euros.

Comparteix