Menys peix però més ben pagat a ‘l’arràs’ l’any 2019

Comparteix

L’arrossegament va capturar menys peix el 2019 però el va vendre a un millor preu. La Confraria de Pescadors Sant Pere de l’Ametlla de Mar va subhastar l’any passat 1,1 milions de quilos, el que representa 6,2 milions d’euros en facturació. El moll, la gamba blanca i el polp són algunes de les espècies més capturades.

Són unes xifres similars a les de l’any anterior, però amb algunes variacions entre flotes. La davallada de captures a l’arrossegament s’ha compensat per un increment en el preu però, en canvi, les embarcacions d’arts menors, tot i haver pescat més, han registrat un descens d’ingressos. Amb tot, el patró major Miquel Brull afirma que és un any normal.

Pel que fa a les espècies més pescades, el 2019 ha estat un bon any per al moll, pel polp -tant pel blanc com pel roquer-, per la gamba blanca i també per la galera, que tot i baixar continua sent un dels crustacis més capturats. Per contra, el lluç ha minvat notòriament en gairebé 15.000 quilos menys que 2018.

Comparteix