L’Ajuntament treballa per fer una nova ordenança d’animals de companyia

Comparteix

L’objectiu és millorar la protecció i el benestar dels animals i alhora garantir la convivència entre aquests i la resta de la ciutadania dins del municipi.

Una nova ordenança regularà la tinença responsable dels animals de companyia. El procés d’elaboració comptarà amb l’opinió de veterinaris i experts en el tema, i també dels seus propietaris, per tal de millorar la protecció i el benestar dels animals i alhora garantir la convivència entre aquests i la resta de la ciutadania dins del municipi.

L’Ajuntament pretén regular aspectes com les condicions de manteniment dels animals, la seva higiene, així com la salut pública i les mesures que afecten la tranquil·litat i seguretat de les persones. A més, també vetllarà per oferir un espai lúdic i recreatiu pels gossos. L’alcalde Jordi Gaseni, remarca la voluntat de redactar un document participatiu.

El nou text normatiu també preveu possibles sancions per comportaments incívics i relacionats amb els animals, com no retirar les defecacions de la via pública. Unes sancions que ja s’apliquen a altres municipis gràcies a la identificació per ADN. Tot plegat forma part de la campanya de civisme ‘M’estimo la Cala’ amb la que treballa el consistori.

Comparteix