Cridats més de mil caleros al programa de detecció de càncer de còlon

Comparteix

Més d’un miler de caleros seran cridats, durant el primer semestre de l’any vinent, a participar en el cribratge que serveix per detectar possibles casos el més ràpid possible.

El CAP de l’Ametlla de Mar posa en marxa una nova campanya del programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte. El programa s’adreça tant a homes com dones d’entre 50 i 69 anys. Les persones cridades rebran una carta al seu domicili, entre els mesos de gener i maig.

El director del CAP, Enric Bachrani, demana la màxima col·laboració en fer-se la prova perquè la detecció en fases inicials té més probabilitat de curació.

La prova consisteix en obtenir una petita mostra de la femta, que s’analitzarà per detectar si conté sang que no es veu a simple vista. El càncer de colon i recte és el més freqüent en ambdós sexes a Catalunya i també a Terres de l’Ebre. De fet, cada any es diagnostiquen més de 700 casos nous a la demarcació.

Comparteix