L’Ametlla de Mar deixarà d’ingressar 340.000 euros amb l’alliberament de l’AP-7

Comparteix

Tot i això, l’alcalde Jordi Gaseni ha explicat que “el municipi té capacitat per assumir-ho”.

L’AP-7 serà gratuïta a partir de l’1 de gener quan finalitza la concessió de peatges. Tot i ser una notícia molt esperada, l’alliberament portarà de retruc conseqüències a les finances municipals. Abertis deixarà de pagar els 340.000 euros, com a impost sobre béns immobles (IBI), pels 13 quilòmetres d’autopista que transcorren pel terme de l’Ametlla de Mar.

La titularitat d’aquesta via ràpida passarà a ser estatal l’any vinent, per això el consistori no podrà seguir recaptant el tribut. Tot i celebrar la gratuïtat de l’autopista després d’anys de reivindicacions, l’alcalde Jordi Gaseni ha explicat que caldrà ajustar els pressupostos de 2020 per compensar la pèrdua d’aquest IBI, però que el municipi té capacitat per assumir-ho.

La gratuïtat de l’autopista entre Salou i Alacant entrarà en vigor a partir de l’1 de gener de 2020, després de quatre anys de lluita. Aquest dissabte es farà l’últim dels talls de protesta del moviment ‘Prou, AP-7 Gratuïta Ja!’ al punt quilomètric 1.079 de l’N-340, a Amposta. Una part d’aquests 240 talls s’han realitzat a l’entrada de l’Ametlla de Mar.

Comparteix