Vandellòs II ampliarà l’espai per emmagatzemar els residus nuclears

Comparteix

La central nuclear té previst l’any vinent substituir els bastidors de les piscines per poder ampliar la seva capacitat fins al 2026, davant els retards en la construcció d’un magatzem a Villar de Cañas. L’estiu vinent està previst que rebin l’autorització estatal per seguir operant 10 anys més.

Aquests dies s’estan enllestint els treballs per encetar un nou cicle de producció elèctrica, amb la recàrrega d’un terç dels elements combustibles. Entre les accions de millora, s’ha aprofitat per fer actuacions preventives per evitar noves fuites al circuit primari, una de les quals està sent investigada judicialment. José Antonio Gago és el director d’ANAV:

D’altra banda, coincidint amb el COP25, el titular de les centrals nuclears ha reivindicat de nou la necessitat d’allargar la vida de les nuclears més enllà de l’any 2035, quan es preveu el tancament de Vandellòs II. ANAV considera que són indispensables per complir amb les exigències de reducció de gasos d’efecte hivernacle i ajuden a lluitar contra el canvi climàtic.

Comparteix