El pressupost de l’Ametlla de Mar es modifica per incorporar la regularització de les factures d’Aqualia

Comparteix

Així, els comptes de l’Ajuntament d’aquest 2019 s’incrementen en 3.380.000 euros, amb un total de 16.460.000 euros. L’augment s’ha aprovat en el ple d’aquest dimarts amb els vots a favor d’Esquerra i Entesa, i els vots en contra de Junts i Ciutadans.

Prop d’un 70% d’aquesta modificació anirà destinada al pagament de sentències pendents com la del Castell de Sant Jordi, o d’interessos de demora com en la sentència sobre la municipalització de l’aigua de Les Tres Cales. També inclou una partida de prop d’un milió d’euros en relació amb el pont d’aquesta urbanització, que es transferiran a La Cala Gestió.

L’equip de govern ha defensat destinar els diners a pagar més deute, explicant que la resta de partides de despesa fan referència a millores que s’han fet o estan previstes fer, algunes d’elles subvencionades. L’oposició, en canvi, ha advertit de les conseqüències que podria tenir a les finances municipals una sentència desfavorable en el contenciós amb Aqualia.

Jordi Gaseni és l’alcalde i portaveu d’Esquerra Republicana:

Antonio Espuny és el portaveu d’Entesa per la Cala:

Joan Pere Gómez és el portaveu de Junts per l’Ametlla de Mar:

En matèria econòmica, el ple també ha aprovat una modificació del pla d’ajust per tal que el consistori pugui disposar de 10 anys addicionals per fer front a l’amortització dels préstecs de pagament a proveïdors. El punt va prosperar amb els vots afirmatius d’Esquerra i Entesa, i les abstencions de Junts i Ciutadans.

D’altra banda, en la sessió plenària s’ha llegit la moció unitària del Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones, que subscriu l’Ajuntament. En aquesta línia, no ha prosperat la moció de Ciutadans sobre igualtat de gènere. Des de l’equip de govern es va recordar que aquest mandat s’ha creat una nova regidoria d’Igualtat.

Tampoc ha tirat endavant la proposta de Ciutadans, que només va rebre el suport de Junts, d’obrir el ‘Portaveus’ de La Cala Ràdio als partits que no van obtenir representació en les municipals. El govern, que hi ha votat en contra, estudiarà un format on puguin tenir-hi cabuda, ja que l’espai actual està reservat als grups amb presència al plenari.

Josep Maria Figueres és el portaveu de Ciutadans:

Sí que va aprovar-se, amb els vots a favor d’Esquerra, Junts i Entesa, i el no de Ciutadans, una moció dels republicans que denuncia la vulneració de l’autonomia parlamentària en no permetre que al Parlament de Catalunya s’hi pugui debatre sobre tot. El text rebutja la censura del Tribunal Constitucional perquè desvirtua el paper d’aquesta institució.

Comparteix