Balfegó demanarà un major control de la cadena comercial a la reunió de l’ICCAT

Comparteix

Un major control sobre la cadena comercial de la tonyina roja. És la reclamació que el Grup Balfegó posarà damunt la taula en la reunió de l’ICCAT, que aquesta setmana se celebra a Mallorca. L’empresa tonyinaire de l’Ametlla de Mar també demanarà que s’avanci la data d’inici de la campanya per evitar grans concentracions de l’espècie. 

Una de les seves demandes és la implantació obligatòria del certificat electrònic a tots els països europeus per evitar fraus. L’anomenat eBCD, que conté informació de la captura i comercialització de cada exemplar, permetria comprovar la legalitat en qualsevol punt de la cadena comercial. Juan Serrano és el director general de Balfegó.

D’altra banda, en la primera reunió de l’ICCAT després de la primera campanya amb el nou pla de gestió de la tonyina roja, també sol·licitaran que s’avanci l’inici de la pròxima pesqueria uns dies per evitar trobar moles de grans dimensions. Segons el grup tonyinaire, han arribat a trobar concentracions majors de 300 tones.

Comparteix