Un pèrit declara que Vandellòs II va seguir funcionant durant 17 dies tot i la fuita a la barrera de pressió

Comparteix

Aquest dijous ha comparegut davant el jutjat d’instrucció número 2 de Reus, que investiga si els responsables de la central nuclear van cometre algun delicte per no haver-la aturat. El jutge ha d’estudiar ara si crida a declarar algun responsable d’ANAV.

La central es va aturar el 2 de març del 2018 per localitzar un degoteig d’aigua del circuit de refrigeració i descartar una possible fuita a la barrera de pressió, una zona “sensible” perquè controla la temperatura del nucli. Però segons l’entitat Sociedad Humana, que va denunciar el cas i exerceix d’acusació particular, els problemes haurien començat el 13 de febrer.

Segons el seu relat, la planta va estar operant al llarg de 17 dies sense complir amb les especificacions tècniques de funcionament, que obligarien a aturar el reactor si hi ha una incidència d’aquestes característiques. De fet, la declaració pericial confirmaria que hi va haver la fuita. La Fiscalia, que forma part del procés, també hi veu indicis de delicte.

Comparteix