Vandellòs II ha iniciat una nova recàrrega de combustible

Comparteix

La central nuclear va desconnectar-se de la xarxa elèctrica divendres passat a la mitjanit, per tal d’iniciar els treballs per substituir prop d’un terç dels elements del nucli del reactor.

Durant aquestes setmanes, s’omplirà d’aigua la cavitat del reactor per extraure tot el combustible gastat cap a la piscina d’emmagatzematge, es durà a terme la renovació de 64 elements del nucli i s’executaran treballs preparatius per al nou cicle de funcionament.

En concret, els operaris executaran més de 9.000 ordres de treball, la major part de les quals corresponen a actuacions de manteniment, una gran part de les quals de caràcter preventiu. També estan planificades 35 modificacions de disseny i altres accions per millorar la central. 

Per aquesta recàrrega, s’han contractat més d’un miler de professionals de reforç, formats en seguretat i qualitat. ANAV calcula que tota l’operació tindrà un cost d’uns 19 milions d’euros, que permetran que Vandellòs II pugui començar un nou cicle de generació d’un any i mig.

Comparteix