L’Escola Sant Jordi ja té a punt el seu propi estudi de ràdio

Comparteix

El centre educatiu calero ja disposa de l’estudi de ràdio i el set virtual, que ha creat gràcies a l’aportació de l’extinta Associació Mediterrània i de la cessió d’equips de La Cala RTV.

El centre educatiu ha transformat una de les aules, insonoritzant-la i equipant-la amb els equips necessaris, per crear el seus propis continguts radiofònics. D’aquesta manera, els alumnes podran posar en pràctica l’expressió oral i els seus coneixements lingüístics en aquest nou espai.

L’estudi de ràdio està totalment insonoritzat i disposa d’una taula de so, micròfons, auriculars, i un ordinador. Abans d’entrar a fer les gravacions, els estudiants estan aprenent com han de redactar les notícies o com es preparen les entrevistes, gràcies a un taller de ràdio que realitzen setmanalment dins l’assignatura de llengua.

De fet, la voluntat és incorporar les llengües estrangeres en els continguts que s’enregistrin. Aquesta formació està dirigida inicialment a l’alumnat de 5è de primària, perquè és el que participa al projecte ‘Avui la ràdio la fem naltros!’ de La Cala Ràdio. Tot i això, la directora de l’Escola Sant Jordi, Fàtima Garcia, explica que tots els estudiants faran ús de l’espai.

A banda, el centre també compta amb un set virtual a l’aula d’audiovisuals que està equipat amb una càmera –adquirida per l’AMPA–, un fons chroma, focus i un teleprompter. En aquest espai, els alumnes també practicaran la competència digital. Tot plegat, s’ha fet realitat gràcies a la donació de l’extinta Associació Mediterrània i a la cessió d’equips de La Cala RTV.

Comparteix