814 alcaldes i alcaldesses, entre ells Jordi Gaseni, entreguen a Torra mocions contra la sentència

Comparteix

A la tarda, un centenar de caleros van participar a la manifestació convocada per l’ANC i Òmnium.

L’alcalde Jordi Gaseni va participar dissabte de l’acte convocat pel president de la Generalitat, Quim Torra, on van assistir-hi els alcaldes dels ajuntaments catalans que han aprovat al plenari una moció de rebuig a la sentència del procés, demanant l’amnistia per als presos i defensant el dret a l’autodeterminació, com és el cas de l’Ametlla de Mar.

Els alcaldes van ser rebuts a la galeria gòtica del Palau, on van lluir les vares i van fer sentir els crits de ‘llibertat’. Gaseni, que també és el vicepresident de l’Associació de Municipis per la Independència, ha destacat la importància de la resposta unànime del món local davant d’una “sentència injusta” dictada pel Tribunal Suprem, basada en “un relat fictici”.

A la tarda, milers de persones van manifestar-se al carrer Marina de la capital catalana, convocada per l’ANC i Òmnium, per expressar el rebuig a la sentència del procés, contra la repressió i en defensa dels drets fonamentals. Més d’un centenar de caleros hi van assistir amb els dos autobusos organitzats per La Cala per la Independència.

D’altra banda, diumenge a primera hora, els CDR van tallar l’autopista AP-7 en sentit Barcelona –primer al seu pas per l’Ampolla i després a l’altura de l’Ametlla de Mar– per dificultar l’arribada d’autobusos a la manifestació en defensa de la unitat de l’Estat, organitzada per Societat Civil Catalana al passeig de Gràcia de Barcelona.

Comparteix