L’Ametlla de Mar inicia tractaments d’endoteràpia als pins per evitar la processionària

Comparteix

S’han tractat prop d’un centenar d’arbres entre els parcs del Bon Repòs i de l’avinguda de l’U d’octubre.

L’Ajuntament ha iniciat aquesta tardor un tractament d’endoteràpia als pins per tal de combatre la població de la processionària. Aquest mètode fitosanitari consisteix en la injecció dels productes directament en el sistema vascular de l’arbre. Els pins que s’han tractat són els dels parcs del Bon Repòs i de l’avinguda de l’U d’octubre.

El sistema, que té una eficàcia propera al 100%, funciona evitant el creixement de les erugues i la formació de les bosses. Amb el tractament, s’aconsegueix eliminar-les quan aquestes comencen a alimentar-se de les fulles dels pins. El tècnic de Medi Ambient, Xavier Solé, confia que d’aquesta manera s’evitin les molèsties provocades per la processionària.

Aquest tractament per endoteràpia és totalment innocu per a les persones i els animals, i respectuosa amb el medi ambient. En total, s’han tractat prop d’un centenar de pins entre els que hi ha davant la Llar d’Infants Xerinola –al parc de l’avinguda de l’U d’octubre– i els del parc del Bon Repòs a l’entrada del municipi.

Comparteix