La goleta Imar Primer viatja fins al Saló Nàutic de Barcelona per presentar el seu nou projecte

Comparteix

El projecte, impulsat per l’Escola Nauticopesquera i la Federació Catalana de Vela, consisteix en apropar la cultura marítima, a través de diverses travessies per Catalunya.

L’Escola Nauticopesquera presenta al Saló Nàutic un nou projecte amb la goleta Imar Primer. El vaixell insígnia del centre d’ensenyaments marítims salparà del port de l’Ametlla de Mar i navegarà per la costa catalana en diverses travessies. La voluntat és apropar la cultura marinera arreu del país.

‘La goleta: l’escola del mar, l’escola que navega’ serà un espai d’aprenentatge i de convivència entre alumnes i professors de l’Escola Nauticopesquera, però també entre professionals i amants de la navegació. Per això, s’obrirà una borsa mitjançant una aplicació mòbil per formar part de la tripulació, de la qual un dels membres serà un científic.

Durant la travessia s’abordaran diversos temes sobre el medi marí i la sostenibilitat, i també sobre la igualtat de gènere. A més, la voluntat és que col·lectius de persones amb risc d’exclusió social o discapacitats puguin participar en la navegació. Frederic Valls és el director de l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya.

La presentació d’aquesta iniciativa, del que també hi forma part la Federació Catalana de Vela, s’ha fet aquest migdia al Saló Nàutic de Barcelona. De fet, fins diumenge, els assistents a la fira podran visitar la goleta Imar Primer al Moll de Fusta i conèixer detalls del vaixell de la mà dels mateixos alumnes i professores de l’Escola.